epiLasik toepassingen bij de Oogkliniek te Antwerpen

Dr. E. Mertens

ilustratie: epiLasikDe Epilasik techniek vervangt sinds de zomer van 2003 volledig de verouderde PRK en LASEK technieken.

Hierbij wordt enkel het meest oppervlakkig laagje (=epitheel dat slechts 10% van de dikte van het hoornvlies uitmaakt) van het hoornvlies losgemaakt (zonder gebruik te maken van alcohol) en opengeklapt. Terwijl het visueel resultaat blijvend is bij zowel LASIK als epiLASIK, is het flapje bij epiLASIK slechts tijdelijk, namelijk enkel tijdens het genezingsproces (wanneer het nuttig is). Het groeit volledig terug vast in minder dan een week tijd, dit in tegenstelling tot de klassieke LASIK flap. Deze techniek is daarom uitermate geschikt voor patiŽnten met droge ogen, met een dun hoornvlies (waardoor ze voor LASIK niet in aanmerking komen) of voor diegenen met angst voor het loskomen van het flapje. Sportbeoefenaars met een groot risico op oogletsels (boksen, judo, karate, kickboksen, e.d.) kunnen zonder problemen deze behandeling ondergaan.

Contacteer ons indien u meer informatie over deze behandelingen wenst. Wij geven u graag de nodige informatie via mail info@zien.be of telefonisch +32 (0)3 828 29 49.

Vorige: Lasik | Volgende: Oogoperatie

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91