Laserbehandelingen voor de ogen vindt U in het oogcentrum te Antwerpen

Dr. E. Mertens

ilustratie: laserbehandeling Refractie-afwijkingen zijn meestal goed te corrigeren met bril of contactlenzen. Dit zijn echter hulpmiddelen, waarvan men afhankelijk is. Er kleven voor veel mensen dan ook bezwaren aan. Door oogartsen is daarom reeds geruime tijd gezocht naar een manier om de refractie van het oog blijvend te veranderen door ingrepen aan het oog zelf. Dit soort operaties wordt samengevat onder de naam 'refractieve chirurgie'.

Sinds eind 2000 kunnen met een 1 mm laserspot niet alleen de refractie-afwijkingen (bijziendheid, verziendheid en/of astigmatisme) gecorrigeerd worden, maar ook de kleine onregelmatigheden die in elk oog aanwezig zijn. Deze gepersonaliseerde laser houdt rekening met leeftijd, geslacht, vorm van het oog en kan door middel van een digitale foto van de iris (regenboogvlies) ook de positie van het oog terugvinden. Net als uw vingerafdrukken zijn geen twee irissen gelijk en kunnen zij worden gebruikt om een unieke identificatie te geven. De laserbehandeling wordt vervolgens aangepast aan de stand van het oog door middel van de multidimensionele Eyetracker.

Hierbij wordt een ‘betere’ beeldkwaliteit bekomen, zodat verlies van contrastgevoeligheid, uitstraling rond de lichten en slechter zicht ’s avonds (welke neveneffecten zijn van de standaard lasermethode) sterk wordt verminderd.

Deze laserbehandeling op de ogen is een specialisatie van het Oogcentrum Dr. E. Mertens Antwerpen.
Contacteer ons indien u meer informatie over de verschillende mogelijkheden wenst. Wij geven u graag de nodige informatie via mail info@zien.be of telefonisch +32(0)3 828 29 49

Vorige: Leesbril | Volgende: Ooglidcorrectie

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91