Staar behandelingen bij Dr. E. Mertens

Dr. E. Mertens

ilustratie: staarStaar is de andere benaming voor cataract. Het is een oogaandoening die er de oorzaak van is dat het oog vertroebelt en het zicht van de persoon zeer wazig is.

Zoals vele patiŽnten reageerde u misschien terughoudend, wanneer de dokter u meedeelde dat u staar heeft. De laatste jaren is er echter veel vooruitgang geboekt in de techniek van opereren. Met de meest moderne techniek is de operatie nog veiliger en in een nog groter percentage efficiŽnt.

Bijgevolg is de staar/cataractoperatie tegenwoordig een ingreep die zeer frequent wordt uitgevoerd. Wereldwijd meer dan een miljoen cataractoperaties per jaar.

De ingreep kan gebeuren onder plaatselijke en algemene verdoving. De tendens is naar plaatselijke verdoving en patiŽnten zijn dankzij de huidige techniek slecht 2 tot 3 uur in het ziekenhuis. Het zicht aan het aangetaste oog kan bijna ogenblikkelijk verbeteren, maar belangrijk is te weten dat iedereen herstelt aan een verschillend tempo. Als er voor een algemene anesthesie wordt gekozen, dan is een opname in het ziekenhuis soms noodzakelijk voor minstens een dag. De algemene tendens is echter naar lokale anesthesie en zelf naar druppelverdoving. Hierbij wordt het oog enkele verdoofd met druppels en komen er GEEN spuiten meer aan te pas.

Er zijn verschillende manieren om de cataract te verwijderen. De meest moderne methode is faco. Hierbij brengt de chirurg door een kleine opening een hol buisje dat trilt aan zeer hoge snelheid in de cataract. Deze trilling breekt de cataract in kleine stukjes die door het buisje worden weggezogen. Ook hier laat de chirurg het achterste deel van het kapsel intact. Vrijwel steeds wordt een implantlens geplaatst.

Aarzel niet als u op zoek bent naar een gespecialiseerd oogcentrum dat uw cataract kan behandelen, wij informeren u graag via mail info@zien.be of telefonisch +32(0)3 828 29 49.

Vorige: Laser ogen

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91