Lasik techniek in het oogcentrum te Antwerpen

Dr. E. Mertens

lasik:illustratie

Lasik staat voor laser assisted in situ keratomileusis. Het is een lasertechniek waarbij lage en middelhoge sterktes van bijziendheid, astigmatisme en verziendheid kunnen worden gecorrigeerd.

Bij de lasik - behandeling wordt het oog vooraf verdoofd met oogdruppels en de oogleden worden opengehouden met kleine klemmetjes. Daarna wordt een deeltje van de buitenste laag van het hoornvlies losgemaakt en open gevouwen. Met een ooglaser worden microscopisch kleine hoeveelheden van het hoornvlies - weefsel verdampt. Na de verdamping word het hoornvlies teruggeplaatst, het vlies zet zich onmiddellijk vast, zodat er geen hechtingen nodig zijn. Het hoornvlies heeft wel enige tijd nodig om te herstellen.

Tijdens een Lasik - ingreep worden beide ogen samen behandeld, zodat het evenwicht tussen de twee ogen steeds bewaard blijft. Lasik is een pijnloze behandeling met een snelle genezing en vrijwel onmiddellijk zichtbaar resultaat.

Met een Lasik behandeling wordt er gestreefd naar een perfecte correctie van de ogen.

Het biedt echter geen oplossing voor ouderdomsverschijnselen aan de ogen. Wanneer men een Lasik-behandeling overweegt moet men uiteraard ook rekening houden met enkele risico's van deze ingreep. Eén van deze risico's die regelmatig voorkomt, en dan vooral bij patiŽnten met bijziendheid, zijn nachtverblindingen.

Vorige: Staar | Volgende: Ooglaser

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91