Oogcorrecties door het oogcentrum te Antwerpen

Dr. E. Mertens

oogcorrecties:illustratie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bril of contactlenzen overbodig te maken.

Meer en meer worden oogcorrecties door middel van refractieve chirurgie uitgevoerd doordat de techniek en apparatuur continue verbeterd.
Dergelijke oogcorrecties kunnen dan ook meestal een groot succes genoemd worden.

We zetten de verschillende technieken voor u op een rijtje.

De standaard 'Lasik' behandeling is een techniek waarbij bijna alle refractie afwijkingen kunnen gecorrigeerd worden. Dit gebeurt aan de hand van een laser. De behandeling is niet pijnlijk en heeft een blijvend resultaat.
Er is ook de gepersonaliseerde lasik (ZYOPTIX) waarbij met een 1mm laserspot alle onregelmatigheden die in het oog aanwezig zijn gecorrigeerd kunnen worden.

De 'epiLasik' techniek vervangt de oudere PRK en Lasek technieken. Hierbij wordt slechts een klein deeltje van het hoornvlies losgemaakt om daaronder de oogcorrecties via de laser uit te voeren zodat u er geen wonde ontstaat aan de buitenkant van het oog . Het kleine deeltje dat werd losgemaakt groeit in minder dan een week tijd volledig terug.

Bij de PRK wordt net zoals bij epiLasik een klein deeltje van het hoornvlies losgemaakt. Dit wordt niet meer teruggeplaatst maar groeit vanzelf terug. Met een laser krijgt het hoornvlies de juiste kromming en vorm. Na de behandeling is er dus een wonde aan de buitenkant van het oog. Deze techniek is pijnlijker dan de standaard Lasik methode en wordt slechts toegepast in uitzondelijke gevallen.

Er zijn ook oogcorrecties mogelijk zonder gebruik te maken van een laser. Bij zeer grote refractie-afwijkingen of bij een te dun hoornvlies wordt er gebruik gemaakt van implantlenzen. Er wordt dus een kunstlens ingeplant, waarbij de natuurlijke lens wordt behouden.

Voor personen met slechts een kleine hoeveelheid bijziendheid kan een 'krasjesoperatie' worden toegepast. Hierbij worden enkele snedes gemaakt met een diamantmes in de buitenkant van het hoornvlies.

Wilt u meer lezen over de verschillende oogcorrecties en welke voor u van toepassing zijn? Dan kan u contact opnemen met Dr. E. Mertens via mail info@zien.be of telefonisch via +32 (0)3 828 29 49.

Vorige: Ooglaseren | Volgende: Oogcorrectie

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91