CK bij Oogkliniek Antwerpen

Dr. E. Mertens

CK: illustratie

De CK of Conductieve Keratoplastie methode gebruikt radiogolven in combinatie met warmte om de kromming van het hoornvlies te veranderen en te versterken zodat het brekend vermogen van het oog toeneemt. Op deze wijze kan een matige vorm van verziendheid en vooral beginnende leeslast of presbyopie worden behandeld.

De CK behandeling gebeurt onder druppelverdoving en duurt enkele minuten. De behandeling kan worden herhaald indien noodzakelijk.

Patiënten met beginnende last bij het lezen of verzienden kunnen op deze wijze perfect worden geholpen. Het is belangrijk te onderstrepen dat het effect een drietal jaren zal aanhouden alvorens te verminderen. Een bijkomende behandeling is dan wel nog mogelijk. Deze methode zal de klok terugdraaien, het is belangrijk te beseffen dat de tijd niet wordt stilgezet zoals bij multifocale implantlenzen.

Op de dag van de CK behandeling wordt uw oog verdoofd met oogdruppels. Middels een instrumentje met aan het uiteinde een miniscule antenne, dunner dan een mensenhaar, zal de arts met radiogolven het hoornvlies precies voldoende doen ‘samentrekken’, waardoor een grotere bolling ontstaat. Deze hervorming van het hoornvlies gebeurt op basis van de eerdere computer-meetgegevens.

Wenst u meer informatie over CK of had u graag even met onze gesproken? Contacteer ons dan via info@zien.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 828 29 49. Via een persoonlijk onderzoek kunnen we bepalen of uw ogen geschikt zijn voor een CK behandeling.

Vorige: Cataract | Volgende: Glaucoom

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91