Implantlens bij Oogcentrum Dr. E. Mertens te Antwerpen

Dr. E. Mertens

Implantlens: illustratie

Bij een afwijking vanaf -8 dioptrie, bij een te dun hoornvlies of bij droge ogen is het beter een kunstlens in te planten. De natuurlijke lens wordt hierbij behouden (dit in tegenstelling tot een staar(cataract)operatie).

Er bestaan hier twee soorten implantlenzen. De ene implantlens wordt geplaatst voor de iris (regenboogvlies) en heeft als nadeel dat een opening van 6 mm wordt gemaakt in het oog. Deze implantlens dient op het einde van de behandeling gesloten te worden met een draadje. De andere implantlens is gemaakt van elastisch materiaal en wordt geplaatst achter de iris. Deze kan door een 2,5 mm opening in het oog gebracht worden, waardoor er geen hechting nodig is. De herstelperiode wordt hierdoor aanzienlijk ingekort. Het lichaam vertoont geen afstootreacties omdat het materiaal van de implantlens als ‘lichaamseigen’ wordt beschouwd.

De meest gebruikte implantlens is de Visian ICL (implanteerbare contactlens). Deze is plooibaar en kan daardoor via een zeer kleine opening in het oog gebracht worden. Ze wordt tevens tussen de iris en de natuurlijke ooglens geschoven. Hierdoor is ze na de behandeling onzichtbaar. De andere implantlens (ARTISAN) is niet plooibaar, waardoor een opening van zes mm in het oog wordt gemaakt. Deze opening dient altijd terug gesloten te worden met hechtingen. Bovendien wordt de ARTISAN implantlens voor de iris geplaatst en met haar twee pootjes vastgeklipt aan het regenboogvlies. Deze lens is esthetisch minder mooi omdat ze zichtbaar is in het oog.

Wenst u meer informatie over een implantlens? Contacteer ons dan via mail info@zien.be of telefonisch op het nummer +32 (0)3 828 29 49.

Vorige: Glaucoom | Volgende: Lasik

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91