Mogelijkheden om bril of lenzen overbodig te maken

Dr. E. Mertens Antwerpen

Ooglaser mogelijk vanaf € 995,- per oog.

Nieuw
ULTRA LASIK & ULTRA epiLASIK (ZYOPTIX)

ultralasik: illustratie

UltraLasik gebruikt de meest gesofisticeerde technologie welke op dit ogenblik voorhanden is om superieure resultaten te bekomen met de hoogste veiligheid.

Uw ogen zijn even uniek als uw vingerafdrukken. De nieuwe UltraLasik gebruikt immers een digitale print van de iris om een op maat gemaakte behandeling mogelijk te maken. Hierdoor worden tijdens de behandeling alle mogelijke oogbewegingen opgevolgd.

Misschien wist u dit nog niet, maar het ooglasertoestel in het ‘Oogcentrum Antwerpen’ is het enige in de BENELUX welke deze mogelijkheid heeft. Geen enkel ander oogcentrum kan immers de draaibeweging van het oog tijdens een laserbehandeling corrigeren !

Ultra veilig: een digitale print van de iris zorgt voor nauwkeurige opvolging
Ultra zacht: de behandeling is volkomen pijnloos
Ultra gepersonaliseerd: meet en behandelt de unieke onvolmaaktheden van uw oog
Ultra precies: een nabehandeling is slechts nodig in 0,8 % van de gevallen
Ultra comfortabel : de dag na de behandeling kan je je dagelijkse activiteiten terug verderzetten
Ultra efficiënt de meeste ogen zien 10/10 binnen de week na de behandeling

Meer info vindt u op www.zyoptix.com

Prijs: 1850,- € per oog

Laser In Situ Keratomileusis (LASIK)
Dit is de techniek waarmee bijna alle refractie-afwijkingen kunnen gecorrigeerd worden. Voor bijziendheid kunnen correcties van ­1 tot ­8 (soms tot ­10) worden behandeld. Hogere afwijkingen komen niet altijd in aanmerking voor LASIK. Voor verziendheid kan een correctie van +1 tot +4 dioptrie. Hogere afwijkingen kunnen door implantlenzen gecorrigeerd worden.
Eerst wordt een klein flapje aan de voorkant van het oog losgemaakt, zodat de laserbehandeling hieronder kan gebeuren. Aangezien er geen wonde aan de buitenkant van het oog wordt gemaakt, is deze ingreep niet pijnlijk en geeft ze een snellere genezing.

epilasik bij dr. E. Mertens epilasik laseren ogen
U kan meer over dit onderwerp lezen

'Gepersonaliseerde' Laser in Situ Keratomileusis
Sinds eind 2000 kunnen met een 1 mm laserspot niet alleen de refractie-afwijkingen (bijziendheid, verziendheid en/of astigmatisme) gecorrigeerd worden, maar ook de kleine onregelmatigheden die in elk oog aanwezig zijn. Hierbij wordt een ‘betere’ beeldkwaliteit bekomen, zodat verlies van contrastgevoeligheid, uitstraling rond de lichten en slechter zicht ’s avonds (welke neveneffecten zijn van de standaard LASIK methode) sterk wordt verminderd..
Prijs: 1250,- € per oog


U kan meer over dit onderwerp lezen

epiLASIK
Deze techniek vervangt sinds de zomer van 2003 volledig de verouderde PRK en LASEK technieken.
Hierbij wordt enkel het meest oppervlakkig laagje (=epitheel dat slechts 10% van de dikte van het hoornvlies uitmaakt) van het hoornvlies losgemaakt (zonder gebruik te maken van alcohol) en opengeklapt. Terwijl het visueel resultaat blijvend is bij zowel LASIK als epiLASIK, is het flapje bij epiLASIK slechts tijdelijk, namelijk enkel tijdens het genezingsproces (wanneer het nuttig is). Het groeit volledig terug vast in minder dan een week tijd, dit in tegenstelling tot de klassieke LASIK flap. Deze techniek is daarom uitermate geschikt voor patiënten met droge ogen, met een dun hoornvlies (waardoor ze voor LASIK niet in aanmerking komen) of voor diegenen met angst voor het loskomen van het flapje.
Prijs: 1250,- € per oog

U kan meer over dit onderwerp lezen

Excimerlaser : photorefractieve keratectomie (PRK) en laser subepitheliale keratomileusis (LASEK)
Bij PRK wordt het meest oppervlakkige laagje van het hoornvlies losgemaakt en weggenomen en niet meer teruggeplaatst. Dit laagje zal uit zichzelf weer aangroeien. Met de laser krijgt het onderliggende hoornvlies de juiste kromming en het oog daarmee de juiste sterkte. Onmiddellijk na de behandeling is er dus een wonde aan de buitenkant van het oog.
Gedurende 48 tot 72 uur kan dan ook een verbandlens aangelegd worden. Tijdens deze korte periode voelt het oog pijnlijk aan, zodat er pijnstillers worden voorgeschreven. Hiermee kan men kleine tot middelmatige bijziendheid, verziendheid en astigmatisme behandelen en wordt slechts toegepast in uitzonderlijke gevallen, wanneer de LASIK methode niet kan uitgevoerd worden.
LASEK is nagenoeg identiek aan PRK met dat verschil dat het meest oppervlakkige laagje van het hoornvlies wordt losgeweekt met alcohol en na de behandeling wordt teruggelegd. Alcohol is echter een agressieve stof, zodat de cellen van het oppervlakkige hoornvlies behoorlijk beschadigd worden. Men dient er rekening mee te houden dat het visuele herstel langer kan duren en dat deze techniek zeker niet als pijnloos ervaren wordt.
Prijs: 995,- € per oog

U kan meer over dit onderwerp lezen

Implantlenzen, met behoud van de natuurlijke ooglens
Bij zeer grote refractie-afwijkingen (tot ­30 en +20) of bij een te dun hoornvlies is het beter een kunstlens in te planten. De natuurlijke lens wordt hierbij behouden (dit in tegenstelling tot een staar(cataract)operatie).


U kan meer over dit onderwerp lezen

Radiaire keratotomie : 'krasjesoperatie'
Deze ingreep is enkel voor personen met slechts een kleine hoeveelheid bijziendheid. Met een diamantmes worden vier, zes of acht snedes in het buitenste gedeelte van het hoornvlies gemaakt. Deze techniek wordt de laatste jaren minder toegepast omdat de resultaten met de laser veel beter zijn.

Intracorneale ringen
Bij afwijkingen tot -3 kunnen twee halfcirkelvormige kunststof implantjes in het hoornvlies ingeplant worden. Deze techniek wordt slechts zelden toegepast.
Prijs: 2400,- € per oog

Holmium laser
Met deze laser wordt alleen matige vormen van verziendheid behandeld. De resultaten zijn hier meestal niet blijvend.

<< Terug

 

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91