Erbium Laser

Oogcentrum Dr. E. Mertens Antwerpen

Er is besloten dat U een goede kandidate bent voor het laten uitvoeren van een erbium laser behandeling van de huid.

Deze laser vernieuwd het huidoppervlak van het gelaat ter correctie van vb. rimpels, zonnevlekken, littekens ten gevolge van acné of windpokken. Deze ingreep kan op zichzelf uitgevoerd worden of als toevoeging bij een andere plastisch chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie.

Deze ingreep kan, in tegenstelling tot de CO2 laser, perfect onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden. Dit betekent dat u niet hoeft opgenomen te worden in een ziekenhuis en dat u kort na de behandeling terug naar huis kunt.

1. Voor de ingreep
Twee weken voor de ingreep mag U geen medicatie meer innemen die aspirine bevat onder welke vorm ook (Acenterine, Asa flow, Aspegic, Alka Selzer, Aspro, Dispril, Perdolan, Solupsa, Tampyrine,...) vermits dit het bloed wat kan verdunnen, wat de bloeduitstorting in de oogleden na de operatie kan verergeren. Ook Vitamine E en grote hoeveelheden look kunnen dit teweegbrengen.
Wanneer U op advies van de huisarts of specialist bloedverdunners gebruikt overleg altijd met de deze of U de bloedverdunners mag stoppen.
Als eventuele pijnstiller is een paracetamolpreparaat wel geschikt (Dafalgan, Perdolan Mono. Sanicopyrine,...). Houd er rekening mee dat contactlenzen gedurende een week soms mœilijk worden verdragen.

2. De ingreep
Elke stap van de ingreep zal u door uw chirurg uitgelegd worden.
De plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd door het onderhuids inspuiten van een verdovingsstof met een heel fijn naaldje. U voelt een prikje en heet even een licht branderig gevoel, maar dit ebt bijna onmiddellijk weg. De verdoving blijft anderhalf à twee uur werkzaam.
Tijdens de behandeling met de erbium laser worden twee oogschelpen geplaatst om de ogen te beschermen. Eens de verdoving ingewerkt is, zal uw chirurg het te behandelen oppervlak overlopen met de laserstraal.
Hij zal verscheidene keren over dezelfde zone moeten gaan om de gewenste diepte te bekomen. Tegen het einde van de behandeling kan dit met een lichte bloeding gepaard gaan, welke echter zeer snel stopt. U zal tijdens de behandeling geen pijn gewaarworden. De ingreep wordt beŽindigd met het reinigen van de behandelde zone en aanbrengen van vaseline-parafine. Een half uurtje na de ingreep kan u naar huis.

3. Na de ingreep
Wanneer de plaatselijke verdoving uitgewerkt Is, kunt u een licht branderig gevoel gewaarworden, doch geen pijn. U krijgt zalf mee die u aan uw gezicht zat moeten aanbrengen. Een 6-tal keer per dag moet u de behandelde zone gedurende 15 minuten bedekken met kompressen gedrenkt in een oplossing van een kopje gewoon lauw water met een koffielepel azijn in. Dit lost eventuele korstjes op en geeft een verfrissend gevoel. Nadien brengt u opnieuw rijkelijk een laag vaseline-parafine aan. Indien iemand u kan helpen mag u gerust vanaf de eerste dag na de ingreep het haar wassen met een babyshampoo.
De eerste 24-uren kan de wonde lichtjes nabloeden. Dit is perfect normaal en hoeft u niet te verontrusten.
Tijdens de eerste week komt u 1 maal op controle bij uw chirurg, vervolgens na een 3-tal weken, na 3 maand en een definitieve controle na 6 maand. Een zekere roodheid van het gelaat is normaal gedurende 4 weken. Indien u een eerder donker huidtype hebt, zult u, eens de huid genezen is, dagelijks een crème moeten gebruiken ter voorkoming van verdonkering van de huid. Dit dient een 3-tal maand volgehouden te worden.Print deze brochure

 Wilt u graag een rondleiding in het Oogcentrum, klik dan hier!
Voorstelling team
Biografie Dr. E. Mertens

Onderhoudskontrakten

Boomsesteenweg 223
2610 Wilrijk
Belgie

E-mail
info@zien.be

Tel.
+32 (0)3/828 29 49

Fax
+32 (0)3/820 88 91