Uw gezondheid is onze eerste zorg. Wij ontvangen u steeds op afspraak en garanderen uw veiligheid dankzij uitvoerige Covid-19 voorzorgen. Lees meer >

Ooglasercorrectie

Goed zien is belangrijk om een comfortabel dagelijks leven te kunnen leiden. Met ooglasercorrecties kunt u opnieuw goed zien zonder bril of contactlenzen.

Voor wie is een ooglasercorrectie geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor personen met bijziendheid (correcties van -1 tot max -8 dioptrie), verziendheid (correcties van +1 tot +4 dioptrie) of astigmatisme (cilinderafwijking van -2 tot -6). Het dragen van een leesbril kan met deze behandeling niet worden verholpen.

 

Vooronderzoek

Voorafgaand aan de ooglasercorrectie onderzoeken we uitgebreid uw ogen. Tijdens dit onderzoek bespreken we ook de diverse laserbehandelingen. Bekijk de online agenda om een vooronderzoek vast te leggen.

 

Welke behandelingen voor het laseren van ogen bestaan er?

Het verschil zit in de plaats op het oog waar we de behandeling toepassen. Bij de PRK/Epilasik-methode gebeurt de behandeling aan de oppervlakte. Bij de Lasik-methode maken we met een mesje of laser een flapje in de diepere laag van het hoornvlies en wordt dit vervolgens opengeklapt. Bij de Smile-methode werkt de laser rechtstreeks in het hoornvlies zonder een flapje te maken.

 1. PRK of EpiLASIK

  Bij deze behandeling wordt het oppervlakkig laagje of ‘flapje’ van het hoornvlies losgemaakt en verwijderd. Daarna doet de laser zijn werk. Direct daarna wordt een contactlens op het oog geplaatst om het wondje te beschermen. We raden aan om na de ingreep de ogen gedurende ongeveer 3 dagen of 72 uur zo veel mogelijk gesloten te houden. Tijdens die dagen gaan de ogen branden, prikken, tranen en kunt u moeilijk licht verdragen, zodat televisie kijken of een boek lezen niet mogelijk is.

  Dr. E. Mertens heeft samen met bekende buitenlandse topchirurgen deze Epilasik-methode op punt gesteld. Het oppervlakkig laagje groeit volledig terug vast in minder dan een week tijd. Ook voor sportbeoefenaars met een risico op oogletsels (boksen, judo, karate, kickboksen, e.d.) is deze behandeling geschikt.

 1. Femto-LASIK

  Bij deze behandeling wordt de volledige procedure uitgevoerd met een laser. Het verschil met de gewone Lasik-behandeling zit in het maken van het flapje. Het ‘flapje’ of ‘oppervlakkige laagje’ wordt losgemaakt met een speciale laser in plaats van met een mesje. Hierdoor ligt de nauwkeurigheid nog hoger. Dit betekent: meer veiligheid, betere zichtkwaliteit, minder droge ogen en minder kans op een herbehandeling. Daarom is deze behandeling de eerste keuze voor de oogartsen in het ZIEN Oogcentrum.

 1. SMILE

  ‘SMILE’ staat voor ‘Small Incision Lenticular Extraction’. Deze nieuwe techniek – die enkel mogelijk is met de Visumax femtosecondelaser – is de minst invasieve en pijnloze laserbehandeling die vandaag mogelijk is. Hierbij wordt eerst een klein schijfje in het intacte hoornvlies losgemaakt met de laser. Dit schijfje wordt vervolgens door een kleine opening verwijderd. Het grote voordeel van ‘SMILE’ is dus het feit dat de behandeling plaatsvindt zonder flapje. Zo is er geen kans op verschuiven van de flap of plooitjes in de flap.

 

Ooglaserbehandeling bij ZIEN Oogcentrum in Antwerpen: welke voordelen?

 • Ultraveilig: een digitale print van de iris zorgt voor een nauwkeurige herkenning en positionering van het oog.
 • Ultraprecies: een nabehandeling is nodig in minder dan één procent van de gevallen.
 • Ultra-efficiënt: de meeste ogen zien 10/10 binnen de week na de behandeling.
 • Ultrakwalitatief: verlies van contrastgevoeligheid, uitstraling rond lichtpunten en slechter zicht ’s nachts zijn uitgesloten.

 

Wat kost het laseren van ogen?

Bekijk hier onze tarieven.

 

Brochures

> Kennismakingsbrochure

> Infobrochure Ooglasercorrectie