Blog

Wat is glaucoom?

Glaucoom is één van de meest ernstige, chronische oogaandoeningen. Wereldwijd is het de tweede belangrijkste reden van blindheid na cataract. Maar in tegenstelling tot cataract is het niet te genezen. Glaucoom is de aantasting van de oogzenuw, meestal door verhoogde druk in de oogbol. De oogzenuw zorgt ervoor dat de beelden die we aanmaken naar de hersenen gestuurd worden. In België heeft ongeveer 2% van de mensen boven de 40 jaar hier last van. Het risico neemt toe met de leeftijd: rond de leeftijd van 80 jaar heeft ongeveer 4% van de mensen last van glaucoom.

Wanneer worden floaters of zwarte vlekjes een probleem?

Misschien heb je wel al eens gemerkt dat, als je naar een wit blad of een scherm kijkt, er bewegende zwarte vlekjes in je gezichtsveld komen. Die vlekjes worden ook wel floaters genoemd. Floaters zijn in de meeste gevallen onschuldig, maar soms is een behandeling wel noodzakelijk.

Misschien heb je er al eens last van gehad, branderige ogen of ogen die vermoeid aanvoelen of tranen. Dit kan een teken zijn dat je droge ogen hebt. Droge ogen kunnen zich op veel verschillende manieren uiten: je ogen kunnen geïrriteerd geraken bij wind of rook of ze worden snel rood. Daarnaast kan je last hebben van wazig zicht of gevoeligheid voor fel licht.

Adres

  • Boomsesteenweg 223, 2610 Wilrijk
  • +32 3 828 29 49
  • info@zien.be

Contactformulier

Facebook