• Boomsesteenweg 223, 2610 Wilrijk

  • +32 3 828 29 49

  • info@zien.be

Ooglidcorrectie

Hoornvliesaandoening

Door het natuurlijke verouderingsproces vermindert de elasticiteit van de huid en verslapt de huid rond het oog. Daardoor kan het bovenooglid gaan hangen en zelfs op de wimpers gaan duwen. Er ontstaat een zwaartegevoel en een vermoeid uiterlijk. Het afhangen van de oogleden kan ook erfelijk bepaald zijn. In dat geval kunt u ook al op jonge leeftijd baat hebben bij een ooglidcorrectie.

Ook bij de onderste oogleden gaat de huid verslappen en kunnen wallen en donkere kringen ontstaan. Ook dat geeft een vermoeid en droevig uiterlijk.

De ingreep

Bovenooglidcorrectie
De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer drie kwartier. Er worden eerst foto’s gemaakt in voor- en zijaanzicht van de oogleden. De chirurg zal vooraf een tekening op het ooglid maken om de ingreep nauwkeurig te kunnen uitvoeren. Er wordt een incisie gemaakt met een laser in de natuurlijke plooi van het bovenooglid en het teveel aan huid en eventueel vetweefsel worden weggehaald. Daarna wordt er in deze plooi gehecht met een fijne draad waardoor het litteken tot een minimum herleid wordt en achteraf niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Ooglidcorrectie zonder verdoving of hechtingen Tixel is een geheel nieuwe manier om de huid te behandelen met behulp van thermo-mechanische ablatieve (TMA) technologie. In eenvoudige bewoordingen gebruikt deze behandeling directe warmte om de gewenste effecten van anti-aging en littekenverbetering te bekomen. In tegenstelling tot andere therapieën die momenteel beschikbaar zijn, is Tixel geen laser, echografie of radiofrequentie. Onze artsen hebben al ruim 15 jaar ervaring met de CO2-laser. Echter, de superieure resultaten, minder pijn en sneller herstel betekent dat zij vaak de voorkeur geven aan de behandeling met Tixel voor hun patiënten. Tixel is een geavanceerde huidbehandeling die wordt gebruikt voor drie hoofddoelen: Huidversterking. Om de huid (dermis) aan te spannen om de fijne lijntjes, rimpels en verwijde poriën evenals acne littekens te verbeteren. Huidverjonging. Om de huid (epidermis) te verjongen en de teint te verbeteren. Medicijnafgifte. Tixel wordt gebruikt om kleine poriën in de huid aan te brengen om de toediening van medicijnen door de huid mogelijk te maken. Medicijnen kunnen hierdoor de pigmentatie verminderen, collageenproductie verhogen en spieren ontspannen. Hoe werkt Tixel? De huid wordt zachtjes verwarmd met een raster van piepkleine piramides ter grootte van speldekopjes. Ze maken contact met de huid gedurende een paar duizendsten van een seconde. Hierdoor kan de warmte op een gecontroleerde manier worden overgedragen op de huid, waardoor de huid strakker en jeugdiger wordt. Omdat het contact met de huid zo kortdurend is, is het niveau van ongemak aanzienlijk lager dan bij andere laserbehandelingen. Vergelijk het met gevoel als je je vinger heel snel door de vlam van een kaars haalt. De kleine korstjes zijn te zien in een rasterpatroon. In vergelijking met een fractionele CO2-laser is er veel minder zwarte verkleuring en roodheid, wat betekent dat make-up of een hydraterende creme zonder parfum kan worden aangebracht. Tixel wordt voornamelijk gebruikt op het gezicht, rond de ogen (inclusief de oogleden), nekplooien, decollete, handen, armen en buik. Het is de ideale behandeling voor iemand die een gladdere, stralende en gezondere huid wil bereiken, vooral rond de ogen, zonder de traditionele downtime van andere behandelingen - normale activiteiten kunnen worden hervat na de behandeling, met aanbevolen regelmatig gebruik van een zonnefilter met hoge factor (50 SPF ). De resultaten zijn langdurig, mits alle instructies voor nazorg worden gevolgd.

Een afspraak maken?

Dit kan rechtstreeks via de online agenda van oogartsen :

Urgentie?

Contacteer ons secretariaatAdres

  • Boomsesteenweg 223, 2610 Wilrijk
  • +32 3 828 29 49
  • info@zien.be

Contactformulier

Facebook